Atmire neemt Britse concurrent over

01/08/16 om 10:00 - Bijgewerkt om 09:44

Bron: Datanews

Een spinoff van de KU Leuven die zich toelegt op het gratis online aanbieden van onderzoeksresultaten neemt het Britse Open Repository over.

Atmire neemt Britse concurrent over

© istock

Atmire maakt onderzoeksresultaten beschikbaar door het installeren van DSpace, een gespecialiseerd open source portal. Het bedrijf deed dat in het verleden onder meer voor de Wereldbank.

Vanaf vandaag, 1 augustus, breidt het bedrijf uit door de activiteiten van het Britse Open Repository over te nemen. Daardoor krijgt het bedrijf er veertig internationale klanten bij en wordt het team in Haasrode verder uitgebreid.

Open Repository is een onderdeel van BioMed Central en werkt ook met DSpace. Het Britse BioMed Central wil naar eigen zeggen verder focussen op zijn kerntaken, waardoor het zijn repository-diensten afstoot. Hoeveel Atmire betaalt voor de overname is niet bekend.

"Een volledige gehoste DSpace oplossing zoals Open Repository vult perfect ons bestaand aanbod van DSpace services aan. Het is een bijzondere kans voor ons om de toekomst van DSpace repository services verder te ontwikkelen gebaseerd op het pionierswerk van Open Respository in dit gebied.", aldus Atmire ceo Lieven Droogmans in een verklaring.

Lees hier het startup-profiel van Atmire.

Onze partners