Autobouwers: 'We mogen Apple en Google niet onderschatten'

04/03/15 om 11:58 - Bijgewerkt om 11:58

De autobranche ziet bedrijven als Apple en Google als serieuze concurrenten, nu de techgiganten plannen ontvouwen om ook de automarkt te betreden. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een rondgang onder automakers op de autoshow van Genève.

Autobouwers: 'We mogen Apple en Google niet onderschatten'

© Belga

Naar verluidt wil Apple in 2020 zijn eerste elektrische auto op de markt brengen. En Google neemt zich ook voor om binnen vijf jaar een zelfrijdende auto op de weg te doen rondrijden.

'Als deze bedrijven die plannen doorzetten, kan het snel gaan', oordeelde topman Martin Winterkorn van Volkswagen. Hij gaf wel aan brood te zien in een eventuele samenwerking met de techbedrijven.

Ook bij BMW zijn ze zich bewust van de concurrentie. 'We mogen hen niet onderschatten', zei verkoopdirecteur Ian Robertson. 'Al blijft de autobranche een complexe markt.'

Ook bij Tesla en GM erkennen ze het potentieel van de techreuzen. De automakers hopen de concurrentie voor te zijn, door over twee jaar nieuwe elektrische auto's te produceren die ruim 320 kilometer kunnen rijden zonder tussentijds te hoeven worden opgeladen.

(Belga)

Lees meer over:

Onze partners