Base opent 4G-netwerk

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Base geeft zijn postpaid- en prepaidklanten toegang tot het eigen 4G-netwerk. Voor iPhone-gebruikers is het netwerk nog niet bereikbaar.

Base meldt dat bestaande en nieuwe klanten van Base, Base Business en Base Check vanaf nu gratis toegang hebben tot zijn 4G-netwerk. Op die manier kunnen ze in theorie surfen aan een snelheid die “vergelijkbaar is met die van een Wifi-verbinding voor thuisgebruik” en die “10 keer hoger ligt dan die van 3G-netwerken”. Dat meldt de telecomoperator in een persbericht.

Brussel

De vereiste is natuurlijk wel dat de gebruiker beschikt over een 4G-compatibele smartphone en zich bevindt in één van de ruim 400 steden en gemeenten waar op dit moment 4G-dekking is.

In onder meer Brussel is dat momenteel nog niet het geval, al hebben Base en Mobistar wel al aangegeven dat ze werk aan het maken zijn van de lancering van een eigen 4G-netwerk in het Brussels gewest. Een concrete datum daarvoor is er echter nog niet. Belgacom heeft wel al een 4G-netwerk in Brussel gelanceerd.

iPhone-gebruikers kunnen nog niet op 4G-netwerk Base

Voor iPhone-bezitters is het 4G-netwerk van Base vooralsnog niet toegankelijk. Dat komt omdat de telecomoperator, net als Proximus, nog geen certificatie van Apple ontvangen heeft om 4G uit te rollen naar de iPhone 5, 5S of 5C.

Tegen maart-april zou wel een amendement op de telecomwet van kracht worden, dat inhoudt dat smartphonefabrikanten 4G niet mogen blokkeren voor bepaalde providers. Mobistar, een commerciële partner van Apple, is de enige die wel al een 4G-certificatie voor iPhones kreeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content