Batterij die smartphone in 30 seconden kan opladen wekt interesse van 'leidende Aziatische smartphonemaker'

25/11/14 om 11:41 - Bijgewerkt om 11:41

Bron: Datanews

Het Israëlische StoreDot zegt een technologie te hebben ontwikkeld die een smartphone in dertig seconden kan opladen. Het bedrijf uit Tel Aviv haalde daarvoor 48 miljoen dollar op, en kreeg ook steun van een niet nader genoemde 'leidende mobiele telefoonmaker uit Azië', meldt Reuters.

Batterij die smartphone in 30 seconden kan opladen wekt interesse van 'leidende Aziatische smartphonemaker'

© .

De start-up StoreDot stelde het prototype van zijn Flash-Battery, die werkt op basis van nanotechnologie, in april van dit jaar al voor op Microsofts Think Next-conferentie in Tel Aviv.

'Smartphone met StoreDot-batterij 100 tot 150 dollar duurder'

De batterij van StoreDot moet tegen 2016 in smartphones passen, om deze vervolgens te kunnen opladen in 30 seconden tijd. Zo'n sneller oplaadbare smartphone zou wel 100 tot 150 dollar meer gaan kosten dan de huidige telefoons, aldus StoreDot-baas Doron Myersdorf.

Aziatische smartphonereus en Abramovich

Myersdorf heeft aan Reuters bekendgemaakt dat StoreDot in twee investeringsrondes 48 miljoen dollar heeft opgehaald. Het bedrijf zou steun hebben gekregen van 'een leidende Aziatische smartphonemaker', die niet bij naam genoemd werd door Myersdorf. Ook de Russische miljardair en Chelsea-eigenaar Roman Abramovich pompte geld in StoreDot.

Auto's opladen in twee à drie minuten

Myersdorf hoopt de technologie niet enkel in smartphones maar ook in auto's te kunnen inbouwen. Met StoreDots batterij zouden elektrische wagens twee tot drie minuten oplaadtijd nodig hebben, in plaats van een hele nacht.

Onze partners