BBM deze zomer naar Android en iOS

14/05/13 om 17:34 - Bijgewerkt om 17:34

Bron: Datanews

BBM maakt eindelijk de overstap naar Android en iOS. Tegelijk mikt BlackBerry met de Q5 op gebruikers die geen computer hebben.

BBM deze zomer naar Android en iOS

De Canadese smartphonemaker pakt op zijn eigen event uit met een aantal aankondigingen. Een daarvan is BB10.1, de eerste grote update voor BB10. Die zowel op de Q5 als op de eerder gelanceerde Z10 beschikbaar is.

Die update krijgt onder meer de Skype app, gepersonaliseerde meldingen voor contacrten (beltonen, trillen, leds), ook is er HDR-ondersteuning en wordt de camerasoftware in het algemeen verbeterd. Ook BlackBerry Hub krijgt een update.

De Q5 smartphone moet vooral gebruikers in opkomende markten overtuigen, al heeft BlackBerry het ook over "jeugdige fans". Tegen zijn zakelijk imago zal de telefoon worden uitgebracht in het wit, zwart, roze en rood.

Veel details zijn er nog niet bekend van het toestel, behalve dan een 3.1 inch aanraakscherm en het nieuwe BB10.1 besturingssysteem. De prijs van het toestel gaf Blackberry niet vrij. Het bedrijf laat weten dat het toestel naar Europa komt, maar of ook België of Nederland daar onder vallen is nog niet zeker.

BBM

Interessant voor wie geen BlackBerry heeft is dat BBM, Blackberry Messenger, naar Android en iOS komt. Dit chatsysteem is bijzonder populair onder Blackberrygebruikers jong en oud. Daarmee wordt de dienst een concurrent voor Whatsapp en Vibe.

De app is vanaf deze zomer gratis beschikbaar. In de marge van het event gaf het bedrijf overigens nog mee dat BB10 vandaag 120.000 apps telt.

Lees meer over:

Onze partners