Begraafplaatsen in Moskou krijgen wifi

© iStock

De inwoners van Moskou, die momenteel al op het internet kunnen in de metro en in talrijke cafés, kunnen binnenkort ook surfen op de meest bezochte begraafplaatsen van de Russische hoofdstad.

Het Moskovitische bedrijf verantwoordelijk voor de begraafplaatsen maakte donderdag bekend dat er wifi komt op de kerkhoven van Vagankovo, Trojekoerovskoje en Novodevitsji, waar onder meer de Russische schrijver Anton Tsjechov, dirigent Nikita Chroesjtsjov of de eerste Russische president Boris Jeltsin begraven liggen.

“Die begraafplaatsen zijn als musea in open lucht. De mensen staan voor de graven en willen meer weten over de personen die er begraven liggen”, zegt Lilia Lvovskaja, de woordvoerster van het bedrijf Ritoual, dat de begraafplaatsen in Moskou beheert.

Naargelang het succes overwegen de Russische autoriteiten om alle 133 begraafplaatsen in de hoofdstad te voorzien van wifi.

Jaarlijks worden in Moskou zowat 120.000 mensen begraven. De begraafplaatsen tellen momenteel zo’n 8 miljoen graven. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content