Belgacom lanceert ‘TV Overal’ op Android

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

In navolging van Telenet Yelo heeft Belgacom nu ook een applicatie om live tv te kijken op een smartphone of tablet.

In navolging van Telenet Yelo heeft Belgacom nu ook een applicatie om live tv te kijken op een smartphone of tablet.

‘TV Overal’ heet de applicatie waarmee Belgacom-klanten voortaan televisie kunnen kijken op hun smartphone of tablet. In eerste instantie gaat het enkel om Android-toestellen, Apple-gebruikers moeten nog even wachten op de validering door Apple. Over enkele weken wordt de applicatie ook aangeboden op een vaste of draagbare pc. Daarbij kan ofwel een wifi-signaal thuis of onderweg, ofwel het Belgisch 3G-netwerk gebruikt worden.

In een eerste fase worden 14 tv-zenders aangeboden in ‘TV Overal’, aangevuld met voetbal, exclusieve content zoals concerten en 34 films op aanvraag. Belgacom TV-klanten krijgen ook toegang tot een gepersonaliseerde TV-gids en kunnen opnames op Belgacom TV programmeren vanop afstand. Daarmee heeft Belgacom nu een duidelijk antwoord klaar op de populaire Yelo-applicatie van Telenet.

De hele zomer lang is ‘TV Overal’ gratis voor Belgacom TV-klanten. In oktober wordt dat een commerciële formule waarvan de details nog niet ingevuld zijn. Overigens kunnen ook Proximusklanten met mobiel internet één uur per maand tv kijken op het 3G-netwerk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content