Belgen bestormen smartphones en tablets

Stefan Grommen

17/08/2012 - 11:06

Liefst 1,8 miljoen smartphones en 800.000 tablets zouden de Belgen dit jaar aanschaffen.

Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker GfK die geciteerd worden in De Tijd. De omzet van smartphones was nog nooit zo hoog als in het tweede kwartaal, klinkt het in de krant. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar verdubbelde het aantal verkochte smartphonetoestellen. De verkoopcijfers stegen met meer dan 60 procent. GfK gaat ervan uit dat er dit jaar in België 1,8 miljoen smartphones verkocht worden, tegenover 1,2 miljoen vorig jaar. De totale omzet zou uitkomen op 514 miljoen euro. In 2011 was dat nog 375 miljoen euro.

De tabletverkoop boomt evenzeer. In vergelijking met vorig jaar verviervoudigde de tabletverkoop in het tweede kwartaal. GfK denkt dat we naar 800.000 tablets gaan dit jaar. De omzet zou daarvoor 352 miljoen euro bedragen. In april verwachtte de marktonderzoeker nog dat er dit jaar 500.000 tablets verkocht zouden worden.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , , ,

 

Reacties

janP | 17 augustus 2012

Een zeer vertekend beeld meer als de helft van de smartphones en tablets worden aangekocht door bedrijven. Daar komt bovenop dat de verkoop aan het terugvalen is door de crisis. Dit zal nog versterkt worden doordat bedrijven projecten rond mobile op een lager pitje zetten. Gartner heeft eerder al zijn voorspelingen naar beneden toe bijstellen. De lancering van de iphone 5 zal daar niks aan veranderen.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan