België telt meer dan 3 miljoen internetaansluitingen

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het totaal aantal actieve internetaansluitingen in ons land heeft het afgelopen kwartaal de kaap van 3 miljoen gerond.

Het totaal aantal actieve internetaansluitingen in ons land heeft het afgelopen kwartaal de kaap van 3 miljoen gerond.In het derde kwartaal groeide het aantal internetaansluitingen in België met 1,52% tot welgeteld 3.048.260 aansluitingen. Dat blijkt uit cijfers van ISPA, de overkoepelende organisatie van internetproviders. Deze stijging kwam vooral door de groei van breedbandaansluitingen (kabel en DSL) met 1,58 procent.

Op de bedrijfsmarkt was er in totaal een stijging van 1,17 procent naar 527.779 aansluitingen. De breedbandaansluitingen stegen met 6.106 lijnen. Meer dan 97% van alle bedrijfsaansluitingen is nu een breedbrandverbinding. Er blijven slechts 9.580 inbelverbindingen over die nog voor professionele doeleinden gebruikt worden.

Op de residentiële markt is het totaal aantal aansluitingen gestegen tot 2.520.481 (+1,59%), door de groei van breedbandaansluitingen (+1,64%). Voor het eerst is de daling bij de gratis en betalende inbelverbindingen minder groot dan voorheen. In totaal zijn er nog steeds 65.175 lijnen actief. De breedbandaansluitingen vertegenwoordigen 97,41% van alle residentiële aansluitingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content