Belgisch bedrijf wil smartphones waterdicht maken

26/02/13 om 16:57 - Bijgewerkt om 16:57

Bron: Datanews

Het Belgische Europlasma heeft een technologie waarmee voorwerpen waterdicht gemaakt kunnen worden. Dat wordt nog vooral in de medische wereld toegepast, maar de Belgen willen er ook de smartphone- en tabletwereld mee veroveren.

Onlangs kondigde het Amerikaanse Drywired aan gebruik te willen maken van Europlasma's nano coating-technologie om mobiele apparaten waterbestendig te maken.

Er worden hierover verkennende gesprekken gevoerd met technologiebedrijven als Toshiba en NEC, en enkele niet nader genoemde telecomoperatoren. Van commercialisatie is op dit moment dus nog geen sprake.

Met de nano coating-techniek, nu nog vooral gebruikt in de medische wereld, kan een smartphone op zo'n dertig minuten tijd waterdicht gemaakt worden. Vervolgens kan je je smartphone probleemloos onderdompelen in een watervat van één meter diepte, zoals gedemonstreerd wordt in onderstaand filmpje van ZDNet.

Er wordt op dit ogenblik trouwens op de smartphone- en tabletmarkt al gestoeid met waterdichte toestellen. Zo heeft Sony net nog een waterresistieve tablet onthuld.

Onze partners