Belgische CIO’s krijgen minder snel opslag

© iStock
Pieterjan Van Leemputten

Ten opzichte van hun buitenlandse collega’s krijgen minder Belgische CIO’s opslag. Ook krijgen ze er minder snel personeel bij. Maar er zijn ook positieve punten.

21 procent van de Belgische cio’s kreeg het afgelopen jaar meer loon. Maar daarmee zijn ze slechter af dan collega’s in het buitenland. Daar kreeg 31 procent het afgelopen jaar opslag. Ook qua ondersteuning steekt het wat tegen: 31 procent is van plan om meer IT-personeel aan te nemen. Het internationaal gemiddelde ligt op 45 procent.

De cijfers zijn afkomstig van Harvey Nash dat in samenwerking met KPMG 4.000 cio’s in meer dan 50 landen, waaronder België ondervroeg.

Maar er zijn ook positieve noten te bemerken. Zo heeft slechts elf procent van de Belgische respondenten het afgelopen jaar een grote cyberaanval te verwerken gehad. Dat is 14 procent minder dan het globale gemiddelde. Hoewel er misschien geen personeel bijkomt, verwacht 51 procent van de Belgische cio’s dat ze meer gaan outsourcen. Ook gelooft slechts 13 procent dat de digitale transformatie nu al hun omgeving verandert. Internationaal is dat al 35 procent.

Een jammere zaak is dat de hoogste IT-post in het bedrijfsleven nog altijd door mannen wordt ingevuld. Slechts vier procent van de Belgische respondenten was een vrouw. Internationaal is dat negen procent.

Tot slot valt op dat Belgische IT-leiders minder snel van job zullen veranderen. Internationaal denken de meeste respondenten binnen het jaar of binnen de vijf jaar van job te wisselen. Onder de Belgische cio’s denken de meesten dit pas na 2-5 jaar en zelfs pas binnen tien jaar of later te doen.

Wanneer willen cio's van job veranderen?
Wanneer willen cio’s van job veranderen?© harvey Nash

In ons novembernummer (waarin we ook de CIO of the year bekendmaken) gaan we dieper in op de studie van Harvey Nash.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content