Belgische gsm-operatoren bereiden zich voor op komst iPhone 5

Luc Blyaert

Luc Blyaert

18/07/2012 - 09:59

Zowel Proximus, Mobistar als Base werken aan de zogenaamde ‘nanosim’ die vermoedelijk voor het eerst zal gehanteerd worden in de iPhone5. Die wordt in de komende maanden op de markt verwacht.

“We zijn bezig om voldoende stock van nanosim-kaarten te hebben tegen de lancering van de iPhone 5,” geeft Belgacom woordvoerder Jan Margot aan. In de krant De Tijd vertelt Base dat ‘de nanosim vanaf september al klaar zal zijn in de shops’. De nanosim (sim staat voor subscriber identity module) is een nieuwe standaard en beduidend kleiner dan de huidige micro-sim kaart die te vinden is in de meeste nieuwe smartphones.

"Het is dus logisch dat Mobistar deze nieuwe nanosims inderdaad test, meer bepaald in het kader van de productie van “white label” toestellen die speciaal voor de Orange-groep worden gemaakt, zoals dat in het verleden het geval was voor de San Francisco of de Los Angeles bijvoorbeeld. Maar er is zeker geen sprake van ‘stockage’ van nanosims door Mobistar", aldus woordvoerder Mathieu Van Overstraeten. De Financial Times gaf eerder aan dat de Europese operatoren in sneltempo een voorraad aanleggen.

Wanneer de iPhone 5 precies uitkomt is nog niet duidelijk. Het toestel wordt op dit moment gebouwd door Aziatische leveranciers. The Wall Street Journal schrijft dat het scherm alvast dunner zal zijn. Onder meer Japan Display werkt daaraan. Dat is een nieuwe joint venture van drie Japanse elektronicabouwers samen met LG Display. Er zou gebruik gemaakt worden van zogenaamde ‘in-cell’ technologie die de touchscreen technologie integreert in het scherm. Daardoor heb je geen aparte touchscreenlaag meer nodig. Apple wil daarmee opnieuw voorsprong nemen tegen grote concurrent Samsung. De iPhone 4 bood op dat vlak weinig nieuws.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , , , ,

 

Reacties

hmtk | 18 juli 2012

Stom gedacht die nano-SIM. Amper nog te hanteren. Een gewone SIM-kaart is al erg genoeg als je geen fijne vingers hebt. In plaats van smartphones altijd maar dunner te maken (zoas de Galaxy SIII) zou men die beter wat dikte laten behouden zodat de juiste hardware en vooral batterij er in kan. Wie heeft er nu baat bij een telefoon die zo dun is dat hij begint te plooien?

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan