Belgische technologie scoort op Olympische Spelen

Stefan Grommen

20/04/2012 - 10:46

De Olympische Spelen die dit jaar in Londen hebben heel wat technologiebedrijven mooie opdrachten opgeleverd. Dat blijkt uit cijfers van de Belgian SportsTechnology Club (BSTC), een initiatief van Agoria en het BOIC waarmee 65 bedrijven die actief zijn in de sportsector verenigd worden.

Volgens BSTC zijn de contracten voor in totaal 21 Belgische bedrijven goed voor een gezamenlijke waarde van 280 miljoen euro. Minstens 5 andere bedrijven zijn nog in de running voor de laatste aanbestedingscontracten van het organisatiecomité.

Het zijn niet allemaal pure ict- of technologiebedrijven die BSTC opsomt maar heel wat namen hebben minstens een technologisch randje. Een greep uit de 'gelukkigen':

- Alfacam, Videohouse en Outside Broadcast:
OB Trucks met videoapparatuur voor opname van wedstrijden voor Olympic Broadcast Services (OBS)
- Barco:
De schermen van het Wembleystadion
- DZine:
Aansturing tv-schermen Olympisch dorp
- EVS:
Slow motion-apparatuur voor vertraging van de beelden voor OBS
- Newtec:
Satelliettoepassing voor doorsturen van videobeelden
- Traficon
Software om verkeer efficiënt te regelen is geïnstalleerd in de Blackwalltunnel in London als toegangsweg naar de Olympische Spelen

Volgens Peter Demunynck van de BSTC biedt de aanwezigheid in Londen voor de bedrijven ook mogelijkheden op langere termijn. "De Olympische Spelen is als grootste sportevent in de wereld een prachtopportuniteit om internationaal verder door te breken. Ook zal dit voor verscheidene van onze bedrijven kansen bieden om de Britse markt te veroveren."

Tijdens de Olympische Spelen zelf wil de BSTC een specifieke actie voeren om de Belgische fietsindustrie te promoten. Ook zullen er contacten worden gelegd met de organisatiecomités van de komende Olympische Spelen in Rio en die van WK en EK Voetbal in Rusland, Brazilië, Qatar en Frankrijk.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , ,

 

Reacties

Mathieu C | 20 april 2012

Van deze 21 bedrijven zijn er 18 Vlaams, 2 Brussels en 1 Waals. Het is duidelijk dat Vlaanderen niets is zonder België. Sorry, andersom natuurlijk.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan