Belgische topvrouw Nikon trekt naar Microsoft

11/10/16 om 11:07 - Bijgewerkt om 11:07

Bron: Datanews

Valérie Pierre, tot voor kort de Belgische country manager van Nikon, gaat de consumentenafdeling van Microsoft Belux leiden. Ook voor Windows Devices is er een kleine stoelendans in het Belgische hoofdkwartier.

Belgische topvrouw Nikon trekt naar Microsoft

Valérie Pierre © .

Pierre werkte zes jaar lang voor Nikon en leidde de afgelopen drie jaar ook de camera-afdeling in Frankrijk. Eerder werkte ze zeven jaar lang voor Sony en was ze ook bij Base en Accenture aan de slag.

Bij Microsoft leidt Pierre voortaan de consumentendivisie. Die omvat Windows 10, Office 365, de Surface-reeks en pc's en accessoires via retailkanalen, online en bij partners. In die rol wordt ze ook verantwoordelijk voor marketing en sales. Daarmee volgt ze Ywan Gilles D'hamers op die verkoopdirecteur bij AS Adventure wordt.

Ook Jean-Benoit Van Bunnen, tot voor kort verantwoordelijk voor Windows Devices, verlaat de Belux-vestiging. Hij wordt binnen Microsoft West-Europa de Product Marketing Manager in de Windows Device Group. Die omvat alle toestellen voor consumenten, professionelen, onderwijs, IoT en Hololens.

Van Bunnen wordt op zijn beurt opgevolgd door Patrick Viaene. Hij werkt al zestien jaar voor het bedrijf, onder meer in de ondersteuning van distributiepartners. Daarbij was hij ook het Belgische aanspreekpunt voor BSA - The Software Alliance, dat bedrijven controleert op illegale software.

Onze partners