Beltug helpt De Croo met digitalisering

Alexander De Croo in Davos © BELGA
Pieterjan Van Leemputten

Beltug gaat, samen met enkele vooraanstaande CIO’s, de minister voor digitalisering en telecom bijstaan ondersteunen bij zijn plannen. Voorzitster Danielle Jacobs spreekt van een constructief gesprek.

De vereniging besprak verschillende onderwerpen die momenteel spelen op de zakelijke digitale markt zoals E-facturatie aan de overheid, de nieuwe Europese databeschermingsrichtlijn (GDPR), maar ook problemen met softwarelicenties en concurrentie op de zakelijke telecommarkt kwamen aan bod.

Het gesprek vond plaats om vanuit de zakelijke IT-wereld een aantal zaken aan te kaarten. Maar dat gebeurde ook in de andere richting. “Vanuit het kabinet komt de vraag om rond concrete wetsvoorstellen (zoals e-facturatie, nvdr) een aantal cases aan te leveren omdat we met Beltug dicht bij de bedrijven staan die met digitale initiatieven bezig zijn”, klinkt het bij Jacobs. Dat moet er voor zorgen dat nieuwe wetten of procedures hun doel niet voorbijschieten en ook effectief zijn afgestemd op de bedrijven die er mee in aanraking komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content