Bijna 1 Belg op 5 heeft een smartphone

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

In 2010 kende de markt voor smartphones een spectaculaire groei.

In 2010 kende de markt voor smartphones een spectaculaire groei.

Tegen eind dit jaar heeft, aldus onderzoekskantoor IDC, 1 Belg op 5 een smartphone. Volgend jaar zou dat al meer dan 1 op 4 moeten zijn. Tegen 2013 denkt IDC dat een kleine helft van de Belgen (46 procent) met een smartphone zal werken.

Dit jaar alleen werden 1,2 miljoen smartphones in ons land aan de man gebracht. Dat cijfer zal de komende jaren alleen maar aangroeien om in 2013 ruim 2,5 miljoen te bereiken.

In 2010 stak Nokia’s besturingssysteem Symbian nog boven alles en iedereen uit in België, met een marktaandeel van 47 procent. iOs, van de Apple iPhone, volgt op een afstand met 15 procent. Blackberry en de groep ‘andere’ hebben een marktaandeel van 13 procent. Android is op een jaar tijd sterk gegroeid van 3 naar 11 procent.

Volgend jaar, zo verwacht IDC, steekt Android Blackberry voorbij. In 2012 moet iOs eraan geloven. Tegen 2013 is Android, als je de groep ‘andere’ (waaronder zich ook Microsofts Windows Phone bevindt) wegdenkt, het tweede grootste mobiele besturingssysteem in ons land met een vijfde van de markt in handen of een ‘installed base’ van 900.000 toestellen. Symbian zal wel nog altijd de grootste slokop van de markt zijn met ongeveer 31 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content