BlackBerry met Android duikt op in filmpje

24/08/15 om 13:57 - Bijgewerkt om 13:53

Bron: Datanews

Een BlackBerry Passport Silver Edition duikt op in een filmpje. Daarin is te zien hoe het toestel op Android Lollipop draait.

BlackBerry met Android duikt op in filmpje

BlackBerry Passport Silver Edition, op deze foto nog zonder Android. © .

Het gaat niet om een filmpje van BlackBerry zelf. Daarnaast is het ook niet duidelijk of en wanneer dit toestel op de markt komt. Wel duikt reviewer Dudu Rocha Tec in de instellingen en daar leren we dat het toestel de naam Oslo draagt, wat volgens Crackberry.com de oude codenaam was van de zilverkleurige Passport, vooraleer deze de naam 'Dallas' meekreeg.

Verder zien we dat het om een toestel met 3GB RAM en een quadcoreprocessor gaat. In de video toont de reviewer ook hoe het toestel een fysiek toetsenbord combineert met virtuele knoppen voor leestekens en cijfers.

Het gonst al een tijd van de geruchten over een BlackBerry op Android, al gaat het daarbij doorgaans om de BlackBerry Venice. Het is dus niet duidelijk of dit een tweede androidtoestel is, of louter een testmodel dat niet op de markt komt.

Van de Venice, een Blackberry met uitschuifbaar toetsenbord, wist de Amerikaanse journalist Evan Blass de afgelopen dagen dan weer te een paar beelden te tonen. Volgens hem verschijnt dat toestel in november.

Onze partners