BlackBerry stopt met Classic model

06/07/16 om 08:13 - Bijgewerkt om 13:25

BlackBerry gaat stoppen met de productie van de Classic, het laatste model dat een fysiek toetsenbord heeft. Dat gebeurt in het kader van een vernieuwing van zijn gamma, zo kondigde de Canadese smartphoneproducent dinsdag aan.

BlackBerry stopt met Classic model

© .

BlackBerry bracht de Classic in 2014 uit op vraag van zijn zakelijke klanten die een terugkeer wilden van het iconische toetsenbord waarmee de Candese groep in de jaren 2000 naam maakte.

Volgens de BlackBerry-directeur voor apparaten, Ralph Pini, heeft de Classic de gemiddelde levensduur van een smartphone overschreden. "We vernieuwen ons assortiment smartphones met de allernieuwste toestellen", aldus Pini, die aangaf enthousiast te zijn over wat zal komen.

Na twee jaar van rode cijfers tekende BlackBerry tijdens zijn eerste kwartaal opnieuw verlies op, met een nog steeds dalende verkoop van smartphones.

In een poging het tij te keren zet het bedrijf meer en meer in op software en diensten aan bedrijven. Toch heeft BlackBerry de productie van smartphones nog niet volledig stopgezet, al is het slechts een kleine speler op de markt.

De aankondiging deed het BlackBerry-aandeel op de beurs van Toronto met meer dan 4 procent dalen, tot op 8,51 dollar (5,01 euro).

(Belga/WK)

Lees meer over:

Onze partners