Brengt Microsoft het oude startmenu terug in Windows 8.2?

Michaël Ilegems

Michael Ilegems

10/12/2013 - 10:12

De Start-knop keerde al terug in Windows 8.1. Volgens Windows-watcher Paul Thurrott zou Microsoft ook het Startmenu – met zijn uitklapbare lijstjes van applicaties - terugbrengen, en wel in Windows 8.2 dat begin 2015 verwacht wordt.

Met Windows 8 herdacht Microsoft zijn besturingssysteem volledig, met een nieuwe Metro-interface vol virtuele tegeltjes. Zelfs de vertrouwde Start-knop moest eruit. Dat was niet naar de zin van vele gebruikers, en dus keerde de Start-knop terug in de Windows 8.1-update.

Microsoft zou nu ook het oude menu, dat achter de Start-button zit en uitklapbare lijstjes van toepassingen heeft, opnieuw willen oprakelen, zegt Windows-watcher Paul Thurrott. Dat zou gebeuren in Windows 8.2, de update met de codenaam Treshold die begin 2015 verwacht wordt.

Het aloude menu zou wel enkel toegankelijk worden voor desktopcomputers met Windows 8.2 en niet voor tablets met Windows 8.2 RT.

Bovendien zouden apps die normaal gezien uitsluitend in de Metro-interface werken, ook beschikbaar komen in de oude desktopinterface.

Hoewel het succesvollere Windows 7 volgend jaar wellicht volledig uit de verkoop gaat, lijkt het er dus op dat Microsoft toch een Windows 7-feel wil geven aan het toekomstige Windows 8.2. Microsoft heeft het bericht zelf niet bevestigd.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , ,

 

Reacties

tom dirks | 14 januari 2014

In de nieuwe wereld van smartphones en tablets en cloudservices, is er geen plaats voor windows. Vandaag draaien al meer toestellen linux/unix (linux servers, linux desktops, android, mac) dan windows. De tijd van de desktop met windows is gedaan.

Ongepast?

bart claesen | 11 december 2013

MS zou van het idee af moeten dat elke verandering een verbetering is.

Ongepast?

Herman Herremans | 10 december 2013

Waarom brengen ze niet gewoon XP opnieuw uit? Nadien is er functioneel niet veel verbeterd, alleen vraagt het alsmaar meer power als krachtigere processors, meer geheugen en grotere harde schijven: Volledig zinloos!

Ongepast?

Johan De Cauwer | 10 december 2013

Windows 8 is een stabiel en goed OS, net wat anders dan de voorgaande omdat ze in hun haast nieuwe markten te bedienen vergaten dat ze marktleider zijn op desktop gebied, en hoewel dat een dalende markt is blijft het een enorm grote markt. Die gebruikers vinden een nieuwe interface maar niets. Een stapje terug (eigenlijk niets veranderen, alleen de menu op de desktop zetten) zal die mensen tevreden stellen. En luisteren naar je klanten is nog altijd een van de eerste geboden voor elke handelaar.

Ongepast?

Jan Geerts | 10 december 2013

Joepie ! upgraden naar wat we hadden . Of hoe noemt dat dan ? equalgraden ? als het maar geld oplevert is het lang goed .

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan