Brusselse start-up lanceert 'Jooki', een jukebox voor kinderen

06/07/16 om 11:20 - Bijgewerkt op 07/07/16 om 08:02

Muuselabs heeft Jooki via Kickstarter gelanceerd: een simpele jukebox voor kinderen. De simpele intuïtieve interface moet ervoor zorgen dat kinderen muziek op een speelse manier naar muziek luisteren zonder constant naar een scherm te kijken.

Brusselse start-up lanceert 'Jooki', een jukebox voor kinderen

© Jooki

De draadloze wifi-speaker is te besturen met speelgoedfiguurtjes en kan losse liedjes, afspeellijsten of albums afspelen. Door de ingebouwde wifi kan de speaker muziek streamen, maar door de interne harddisk er kan ook muziek op de speaker gezet worden voor onderweg.

De makers bedachten de speaker omdat ze wel willen dat hun kinderen naar muziek luisteren, maar niet constant naar een scherm staren. De jukebox is door de ouders met een app op de smartphone of tablet te besturen. Zo kunnen de grenzen bepaalt worden, want de ouders kunnen van tevoren instellen welke muziek er geluisterd kan worden. Ook kan je het maximumvolume van de speaker instellen.

Jooki is het eerste product van Muuselabs, een start-up uit Brussel. De drie oprichters van het bedrijf werkten eerder voor Google, Huawei, Barco en IMEC.

De start-up wil via Kickstarter 50.000 euro ophalen om de speaker te gaan verkopen. Op het moment van schrijven staat de teller op ruim 20.000 euro. Het is de bedoeling dat Jooki eind volgend jaar op de markt komt en 179 zal kosten.

Lees meer over:

Onze partners