Cyberdreiging: iedereen is betrokken partij

Cyberdreiging: iedereen is betrokken partij

Het digitale tijdperk opent tal van perspectieven voor zowel gevestigde als startende bedrijven. Nu iedereen en alles met elkaar verbonden is, zijn de mogelijkheden oneindig. Maar ook voor hackers en cybermisdadigers zijn de kansen exponentieel gestegen. Om de risico's tot een minimum te beperken, moet iedereen zijn steentje bijdragen: de bedrijven, de eindgebruikers en de overheid.

Big data en analytics? Tijd voor de volgende stap!

Big data en analytics? Tijd voor de volgende stap!

De gebruikelijke definitie van big data: grote hoeveelheden data van verschillende oorsprong die, als ze worden samengebracht, bijzonder snel kunnen leiden tot nieuwe inzichten. En dat die inzichten kunnen leiden tot betere bedrijfsresultaten, werd de voorbije maanden en jaren ook al meermaals aangetoond. Waar we tot nu toe echter weinig over lezen, is het vervolgproces.

Digitale tijdperk geeft boost aan vrouwelijke ondernemers

Digitale tijdperk geeft boost aan vrouwelijke ondernemers

De digitale wereld is disruptief: verandert en vernietigt jobs. Stel dat dystopisch beeld maar bij: het zijn hoogdagen voor het vrouwelijk ondernemerschap. Virtuele werkplaatsen en een mobiele levensstijl geven vrouwen meer dan ooit de flexibiliteit om hun eigen zaak op te richten - zelfs thuis, vanop de canapé. Tegen een lage kostprijs en met een beperkt risico, bovendien. Nathalie Vandaele, partner in het Human Capital Department van Deloitte Consulting, volgt die positieve transformatie van dichtbij.

Digitaal zakendoen vergt ander advies

Digitaal zakendoen vergt ander advies

In deze tijden van digitaal zakendoen is het belang van technologie alsmaar toegenomen. De traditionele vormen van zakendoen zijn vaak ontoereikend, en goed bedrijfsadvies kan niet meer om de digitale factor heen. Dat heeft ook Deloitte goed begrepen, en daarom werd vier jaar geleden Deloitte Digital opgericht. Deze onafhankelijk opererende eenheid is nu al goed voor 1,5 miljard dollar omzet.

Tijd voor een digitale make-over

Tijd voor een digitale make-over

In deze tijden van digitaal zakendoen neemt het belang van technologie alsmaar toe. Wie vandaag de stap niet zet naar de digitale bedrijfsvoering, dreigt hopeloos achterop te raken. Kortom: 'Tomorrow is today', niet toevallig de leuze van Deloitte.

Kostenbeheersing blijft topprioriteit voor CIO's

Kostenbeheersing blijft topprioriteit voor CIO's

Belgische CIO's zijn, meer dan hun buitenlandse collega's, nog aan het worstelen met kostenreductie, in het nadeel van innovatie en waardecreatie. De functie van CIO lijkt wel een aaneenschakeling van evenwichtsoefeningen. We bespraken de belangrijkste met enkele vooraanstaande CIO's.