Cegeka strikt miljoenencontract

11/12/14 om 10:57 - Bijgewerkt om 10:57

Bron: Datanews

Cegeka gaat de komende drie jaar de ICT-infrastructuur van IPC verzorgen. Het contract moet het postbedrijf helpen groeien bij zijn e-commerce activiteiten.

Cegeka strikt miljoenencontract

. © .

Het outsourcingscontract heeft een waarde van 7,5 miljoen euro. Het omvat onder meer het installeren van twee Oracle exadata database machines in twee gespiegelde datacenters. Die moeten 130 virtuele applicatieservers draaien in een hoogbeveiligde private cloud. De migratie start in maart 2015 en moet tegen augustus klaar zijn.

Verder levert Cegeka ook pay-per-use opslag, backupdiensten, service management en advies voor de IT-architectuur van IPC.

IPC, wat staat voor International Post Corporation, is een coöperatieve vereniging van 24 postbedrijven. Samen sturen die 336 miljard brieven per jaar. Maar om zaken als de groei van e-commerce goed op te vangen, is daar ook een robuuste IT-infrastructuur voor nodig. "E-commerce blijft wereldwijd groeien. Die groei zal niet lineair verlopen. Net daarom willen we IPC ondersteunen met flexibiliteit en innovatie op het gebied van ICT outsourcing," zegt Christophe Neut, COO bij Cegeka Group.

Lees meer over:

Onze partners