Charles Michel wil onmiddellijke loonsverlaging voor Belgacom-top

29/05/2012 - 09:23

Didier Bellens

Didier Bellens

MR-voorzitter Charles Michel, wil dat het loon van de top van Belgacom, inclusief dat van ceo Didier Bellens, naar beneden bijgesteld wordt.

Dat zei hij in de krant La Libre Belgique. Minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS) stelde vorige week voor de managers van overheidsbedrijven maximaal 290.000 euro bruto te laten verdienen. De meerderheidspartijen reageerden daar in eerste instantie voorzichtig op.

Michel zegt in La Libre dat het wetsontwerp van de socialistische minister de goede weg op gaat. De voorzitter van de Franstalige liberalen vraagt zich wel af waarom de loonsverlaging niet onmiddellijk kan gebeuren, en waarom "bijvoorbeeld, in het geval van Belgacom, gewacht moet worden op de opvolger van Didier Bellens".

Voor Michel is het overigens ondenkbaar dat de ceo van het overheidsbedrijf minder zou verdienen dan zijn directiecomité. Michel vindt daarom dat ook hun loon moet verlaagd worden

Bron: Belga

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , , ,

 

Reacties

andre.devleeschouwer@gmail.com | 29 mei 2012

Bij Belgacom is dat geen probleem. Bij herhaling heeft Bellens zijn eigen medewerkers laten hersolliciteren voor hun eigen job. Als hij en al zijn medewerkers dat nog eens doen, kunnen zij tegelijk een nieuwe loonovereenkomst afsluiten. De winst van Belgacom zal er wel bij varen.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan