Chinese overheid houdt games tegen

. © Getty Images/iStockphoto

De Chinese autoriteiten houden alle nieuwe releases van games tegen. Dat meldt het financieel persbureau Bloomberg. Volgens insiders komt het verbod vanwege veranderingen bij de overheidsdiensten die de games moeten controleren. Daarnaast zou de Chinese overheid zich ernstig zorgen maken over het geweld in sommige games.

Het verbod brengt makers van games behoorlijk in de problemen. Internetreus Tencent heeft de laatste tijd flink ingezet op games en zegt door het verbod in de problemen te kunnen komen, zo bleek uit de presentatie van de kwartaalcijfers. “Op dit moment weten we niet wanneer de overheid weer begint met het keuren van games, zei CEO Martin Lau tijdens een conference call met investeerders. Naast Tencent hebben ook kleine spelers in de sector last van de actie van de overheid. Lau denkt dat de autoriteiten het controleren van games wel weer gaan oppakken, maar hij durft niet te zeggen wanneer dat gebeurt.

De Chinese overheid keurt games zeer streng voordat ze op de markt mogen verschijnen. Zo moet worden voorkomen dat er spelletjes op de Chinese markt verschijnen met te veel geweld of onderwerpen die de Chinese machthebbers niet zinnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content