Cloud is grootste aanjager voor verandering op zakelijk gebied

11/01/16 om 08:08 - Bijgewerkt om 08:07

Cloud en clouddiensten zorgen de komende tijd voor de meeste veranderingen op zakelijk vlak. Dat is de uitspraak van 63 procent van de deelnemers aan een door IBM gehouden onderzoek. Mobiele toepassingen en het Internet of Things (IoT) staan met 61 en 57 procent op de plaatsen 2 en 3.

Cloud is grootste aanjager voor verandering op zakelijk gebied

© Born in the cloud

IBM noemt zijn onderzoek de Global C-suite Study. Er werden vragen gesteld aan mensen die werken op C-level: de CEO, de COO en de CIO. Zij kregen de vraag voorgelegd hoe zij de komende 3 tot 5 jaar zien en welke technologische factoren de concurrentieverhoudingen gaan aantasten. De deelnemers aan het onderzoek waren afkomstig uit 70 landen.

Positief

Opvallend is, dat de ondervraagden vooral technieken noemen die een positieve invloed hebben op hun business. Er werden veel minder negatieve factoren genoemd, die het zakendoen zouden kunnen dwarsbomen.

Open vragen

De deelnemers mochten hun situatie ook via open vragen aankaarten. Zo zei een CEO van een Nederlands IT-bedrijf: "Het is erg moeilijk om de toekomst te doorgronden. Krijgen we last van bestaande concurrenten die ons met technologie opzij willen duwen, of worden het volslagen nieuwkomers die ons plekje op de markt willen innemen?"

Hieronder de meest genoemde technische factoren uit het onderzoek, dat hier gedownload kan worden.

Cloud is grootste aanjager voor verandering op zakelijk gebied

© .

Bron: Automatiseringgids

Lees meer over:

Onze partners