Combell partnert met integratoren rond desktopvirtualisatie

Stefan Grommen

03/11/2011 - 10:57

Ict-integratoren als het Gentse Behind the Buttons en het Antwerpse Uptime Group werken samen met hostingbedrijf Combell om hun klanten desktopvirtualisatie aan te bieden.

Via desktopvirtualisatie kan je de volledige bedrijfsdesktop virtueel - in de cloud zeg maar - aanbieden op eender welk toestel. "We merken de laatste maanden echt een beweging naar die 'private clouds' en virtuele desktops", zegt Tom De Bast, business development manager bij Combell. "Wij hebben daarvoor alle datacenterinfrastructuur in huis. Maar het is niet de bedoeling dat er voortaan Combell-wagentjes door het land gaan rijden. Wij willen een pure infrastructuuraanbieder blijven. Daarom werken wij samen met lokale integratoren om desktopvirtualisatie aan te bieden."

Concreet zetten integratoren als Uptime Group of Behind the Buttons het aanbod in de markt. "Zij kopen ruimte op onze infrastructuur aan en bieden hun klanten vervolgens een duidelijk kostenmodel voor desktopvirtualisatie, bijvoorbeeld in de vorm van een vaste prijs per toestel", aldus nog De Bast. Ook voor de installatie, integratie, configuratie, onderhoud en alle ondersteuning staan de integratoren in. De Combell-mensen staan in voor de beschikbaarheid van de achterliggende infrastructuur en tweedelijnssupport voor de integratoren.

"Beide spelers blijven in hun eigen specialisatie werken en vullen elkaar aan. Die complementariteit zal klanten enkel ten goede komen", denkt Leander Naessens, ceo van Behind the Buttons. Het bedrijf heeft een '360° kostenmodel' uitgewerkt, waarbij klanten hun ict-infrastructuur uitbesteden zonder langlopende contracten: infrastructuur, applicaties, content en support. Eén van de eerste 'Online Desktop'-klanten van Behind the Buttons is bijvoorbeeld het jonge biotechnologiebedrijf ADx NeuroSciences. Naar verluidt zou het bedrijf in de eerste maanden al enkele honderden klanten willen binnenhalen met het nieuwe aanbod.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , , ,

 

Reacties

Behindtbuttons | 9 januari 2012

Om ervoor te zorgen dat je in geval van een internetpanne toch kan verder werken kan de internetverbinding ook ontdubbelt worden bij 2 verschillende providers. In het geval van een eventuele panne wordt dan automatisch overgeschakeld op de tweede lijn, zonder enige hinder voor de gebruikers. Op die manier is er steeds verbinding en kunnen we optimale continuïteit garanderen.

Ongepast?

hmtk | 3 november 2011

Data in een externe cloud, desktops in een externe cloud, internet link down... Great :-)

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan