Computers worden weggehaald bij Scarlet (update)

Volgende week donderdag 14 augustus zouden de computers van Scarlet opgehaald worden om dan op 22 augustus openbaar verkocht te worden. Dat is volgens Itelco bepaald door de beslagrechter. Scarlet ontkent niet dat er een rechtszaak loopt, maar betwist het bedrag en zegt dat er geen sprake is van inbeslagname.

Volgende week donderdag 14 augustus zouden de computers van Scarlet opgehaald worden om dan op 22 augustus openbaar verkocht te worden. Dat is volgens Itelco bepaald door de beslagrechter. Scarlet ontkent niet dat er een rechtszaak loopt, maar betwist het bedrag en zegt dat er geen sprake is van inbeslagname.

Volgens Itelco dateert de uitspraak al van vorige maand. Het is het gevolg van de schadeclaim van 5 miljoen euro van het detacheringsbedrijf Itelco (zie http://www.datanews.be/nl/news/90-14-19406/5-miljoen-euro-schadeclaim-voor-scarlet–update-.html). Itelco beschuldigt Scarlet van contractbreuk, wanbetaling en oneerlijke concurrentie.

Philippe Vansteenkiste, de advocaat van Scarlet, zegt dat de feiten manifest onjuist zijn. “Er is een procedure hangende, maar het gaat om een saldo van 49.000 euro aan onbetaalde facturen en nog eens een bijkomende 8.400 euro. Er is geen schadeclaim van 5 miljoen euro.” Volgens hem zijn de rekeningen niet geblokkeerd en is er ook geen sprake van inbeslagname.

De uitspraak van de handelsrechter in Brussel is voorzien voor 3 oktober (en niet 4 oktober zoals eerder gemeld). Overigens heeft Scarlet ook zelf een klacht neergelegd bij de onderzoeksrechter tegen Itelco. Dat vertelde ook managing director Gert Post.

Itelco zaakvoerder Frederic De Sloover blijft erbij dat er beslag gelegd zal worden. Ook voor de aandeelhouders zou het gaan om telkens 5 miljoen euro per persoon. Daarbij is sprake van Paul Gelderloos, Paul Steenbergen en chief financial officer Bob Lokhorst.

Bob Lokhorst hangt trouwens nog een claim van miljoenen euro’s boven het hoofd. Hij wordt immers vervolgd wegens frauduleus failliet en gesjoemel met de jaarrekeningen van 2000 en 2001 van de Nederlandse CSS groep (zie http://www.zibb.nl/10234500/Financien/Financien-nieuws/Financien-nieuwsbericht/Oud-bestuurders-CSS-wacht-megaclaim.htm).

De rechtbank van Amsterdam heeft in een tussenvonnis vragen bij het feit dat CSS in 2002 geen rekening hield met bankroet. Eind 2002 ging CSS op de fles. De schuldeisers willen 4 miljoen euro van de oud-bestuurders Jan Vlasveld, Jan van Vuuren en Bob Lokhorst. In september komt de zaak opnieuw voor de rechter. In mei volgend jaar zou een definitieve uitspraak volgen.

De Nederlandse CSS groep was de eigenaar van CSS België dat in 2002 werd verzelfstandigd. In ’99 was ook Telco Consultants overgenomen. Eind juni gingen beide bedrijven overkop. Dat maakte ophef want naast eigenaar Huub Fijen is ook diens vrouw en ex-miss België Daisy Van Cauwenbergh bij de zaak betrokken (http://www.datanews.be/articles/index.jsp?siteID=90§ionID=8&articleID=18875).

Beiden moesten deze week een nacht brommen in de gevangenis op beschuldiging van frauduleus failliet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content