Cybercriminelen nemen Apple-gebruikers in het vizier

13/11/13 om 11:07 - Bijgewerkt om 11:07

Bron: Datanews

In de zomer werden volgens Trend Micro 8.500 sites opgericht waarmee hackers persoonlijke data van Apple-gebruikers proberen te stelen. Android bevat dan weer het meeste malafide apps: één miljoen

Cybercriminelen nemen Apple-gebruikers in het vizier

© Thinkstock

Uit een rapport van beveiligingsbedrijf Trend Micro blijkt dat cybercriminelen het steeds meer op Apple gemunt hebben. Er werden tijdens de zomermaanden 8.500 phishing-sites opgericht door hackers die op deze manier persoonlijke gegevens en kredietkaartdata van Apple-gebruikers proberen te bemachtigen.

De cybercriminelen versturen in dit geval een e-mail in de huisstijl van Apple, waarin ze de gebruikers vragen hun gegevens opnieuw in te vullen.

Op het gebied van kwaadaardige apps, blijft Android het kwetsbaarste mobiele besturingssysteem. Trend Micro telde één miljoen malafide toepassingen in de appstore Google Play. Ruim de helft van deze apps zijn gericht op het hacken van accounts van betalende gebruikers. Andere applicaties gaan aan de haal met persoonlijke data of nemen de controle over een smartphone over.

Onze partners