De 5 eisen die Belgische start-ups stellen om ons startersmilieu te verbeteren

12/03/15 om 12:35 - Bijgewerkt om 14:31

Enkele vertegenwoordigers van Belgische start-ups hebben het 'Belgian Startup Manifesto' overhandigd aan minister van Digitale Agenda Alexander De Croo. Daarin staan vijf concrete eisen aan de overheid om de komende vijf jaar 10.000 start-ups en 100.000 jobs te kunnen creëren.

De 5 eisen die Belgische start-ups stellen om ons startersmilieu te verbeteren

© iStock

Minister van Digitale Agenada Alexander De Croo (Open VLD) - die op 20 april de eerste versie van zijn digitale agenda zal voorstellen - woonde de Tech Startup Day bij, de jaarlijkse hoogmis van de ontluikende start-upwereld.

De 5 eisen die Belgische start-ups stellen om ons startersmilieu te verbeteren

Hij kreeg er het Belgian Startup Manifesto overhandigd, een 'manifest' met vijf concrete eisen van Belgische start-ups, voornamelijk uit de technologiewereld. Karen Boers, managing director van Start-Ups.be, en Xavier Damman, oprichter van het bedrijf Storify, overhandigden het manifest.

De 5 eisen uit het manifest:

  1. De oprichting van een nieuw soort vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die de starters door hun eerste jaren loodst.
  2. De oprichting van een platform waarlangs mensen rechtstreeks toegang krijgen tot de producten en diensten van de start-ups.
  3. Er moet een inspanning geleverd worden door zowel het onderwijs als de maatschappij om (jonge) mensen te leren programmeren en ondernemen.
  4. De subsidiemaatregelen moeten vereenvoudigd worden.
  5. Er moet een hernieuwde trots komen ten aanzien van Belgische ondernemers.

Minister De Croo beloofde dat hij zal proberen om zoveel mogelijk van deze eisen op de agenda te krijgen.

(Belga/MI)

Lees meer over:

Onze partners