De 6 standpunten van Apple-CEO Tim Cook

Apple-CEO Tim Cook © Reuters

Apple zit in een lastig parket. Aan de ene kant heeft het bedrijf in het afgelopen kwartaal recordcijfers geboekt, anderzijds moet er wel worden gewaarschuwd voor tegenvallende resultaten in de nabije toekomst. Algemeen directeur Tim Cook heeft in de VS in dit kader 6 onthullingen gedaan.

Cook sprak via een conference call met financieel analisten in de VS. Tijdens dat evenement kwam hij tot 6 opmerkelijke uitspraken. Zo stelde Cook onder andere:

1 – Overal waar je komt, stinkt de economie

“Apple doet over de hele wereld zaken en merkt dus ook over de hele wereld hoe de economie in elkaar steekt. Vrijwel overal moeten we om obstakels heen laveren. Op bepaalde plekken op de aardbol ligt de economie op zijn gat, met name in Brazilië, Canada en Japan”, aldus Cook.

2 – China doet het nog wel goed

Apple deed het afgelopen jaar goede zaken in China. Cook: “Het ging daar echt super, met een toename van de omzet met maar liefst 14 procent ten opzichte van een jaar eerder.” Apple blijft investeren in het land, waar heel veel van de Apple-producten worden gemaakt.

3 – Apple zit op een miljard devices.

…en de teller staat nog steeds niet stil. “Voor het eerst in ons bestaan hebben we meer dan 1 miljard actieve devices op de wereld. Het gaat dan om iPhones, iPads, Macs, Apple TVs, iPods en Apple Watches”, zegt Cook.

4 – De dienstverlening zit in de lift

Apple verdient behoorlijk geld met diensten, zoals Apple Pay. “Maar vlak ook Apple Music niet uit”, vervolgt Cook, “want het aantal betalende abonnees is gestegen tot boven de 10 miljoen. We zijn gaan tellen toen de gratis proefperiode afliep.”

5 – Veel toevloed vanuit de Android-wereld

Cook is erg te spreken over het grote aantal mensen dat een Android-apparaat inwisselt voor een systeem van Apple. “Dat zijn er nog nooit zo veel geweest als het afgelopen jaar”, zegt Cook zonder specifieke aantallen te noemen.

6 – Virtual Reality (VR) wordt het helemaal

De Apple-baas geeft hiermee te kennen dat VR geen niche-markt meer is. Bijzonder, deze uitspraak, want doorgaans laat de top van Apple zich nooit op deze manier in de keuken kijken. Apple betreedt hiermee een markt die wordt gedomineerd door Google, Samsung en Facebook.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content