Deadline Windows 10 gemist? Zo kunt u nog steeds gratis updaten

© Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Microsoft gaf gebruikers na de lancering van Windows 10 een jaar lang de tijd om gratis te updaten naar het nieuwe besturingssysteem. Dit aanbod eindige vorige week op 29 juli, maar nu blijkt dat u via een omweg nog steeds gratis (en legaal) over kunt stappen naar Windows 10.

De update is namelijk nog steeds gratis voor wie gebruik maakt van ‘ondersteunende technologieën’. Wie wil dat de tekst groter wordt of woorden wil dicteren om het besturingssysteem te gebruiken, kan gratis over blijven stappen. Hier zitten geen restricties op en Microsoft controleert ook niet of u daadwerkelijk gebruik maakt van die assistenten. Voor de normale gebruiker is het dus ook mogelijk via deze omweg het besturingssysteem te downloaden.

De update naar Windows 10 is gratis voor mensen die gebruik maken van die ondersteunende technologieën, omdat Microsoft bezig is met het verbeteren daarvan. Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt wanneer u ook voor deze update moet betalen.

Alles wat je daarvoor moet doen is naar de pagina van Microsoft te gaan. Klik vervolgens op ‘upgrade now’ en het proces wordt in gang gezet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content