Deze IT'er opent deuren met in de huid ingeplante chips: 'Eén van de eerste cyborgs in België' (VIDEO)

25/02/15 om 17:28 - Bijgewerkt op 26/02/15 om 09:22

Timm Rombouts, een IT-technicus uit Schilde die ook wel 'chipman' genoemd wordt, opent de deuren van zijn huis en start zijn auto niet met sleutels, maar met twee in zijn handen ingeplante elektronische chips.

Rombouts' hele huis bulkt van de elektronica, legt hij uit in het tv-programma 'De Schuur van Scheire'. En van de camera's: van overal ter wereld kan hij beelden bekijken van elke uithoek in zijn woning en net daarbuiten. Verder bedient de IT'er zijn rolluiken, lampen en waterkoker van op afstand met de iPhone.

Maar het meest bijzondere aan Rombouts zijn de elektronische chips die hij in zijn handen heeft laten inplanten - hij wordt niet toevallig de 'chipman' genoemd. Hij hoeft zijn hand maar voor een RFID-slotje te houden of de deuren van zijn huis en brievenbus gaan open en zijn auto wordt gestart. Een grote sleutelbos komt er niet meer aan te pas.

'Ik moet een van de eerste cyborgs in België zijn; een kruising tussen mens en machine', verklaart Timm Rombouts in De Standaard Avond.

Lees meer over:

Onze partners