Deze smartwatch heeft geen scherm maar projecteert notificaties op uw hand

16/07/14 om 16:31 - Bijgewerkt om 16:31

Bron: Datanews

In tegenstelling tot de slimme polshorloges van Samsung of LG beschikt de Ritot-smartwatch niet over een schermpje. Het is een armbandje dat alle notificaties rechtstreeks op uw hand projecteert.

Deze smartwatch heeft geen scherm maar projecteert notificaties op uw hand

© Ritot

De Ritot is een nog te verschijnen smartwatch - er wordt momenteel geld voor ingezameld op de crowdfundingsite IndieGogo, al is het beoogde bedrag al ruimschoots opgehaald - die meer lijkt op een gewoon polsbandje.

Net als alle andere smartwatches op de markt, kan de Ritot in verbinding gebracht worden met een smartphone via Bluetooth. Maar het opmerkelijke is dat er geen schermpje aanwezig is, wel een pico projector die ervoor zorgt dat het tijdstip, een inkomend bericht of een andere notificatie op uw hand geprojecteerd wordt.

Met één druk op de enige knop die het armbandje rijk is, of door met het gadget te schudden, kunt u het tijdstip op uw hand laten verschijnen. Als er een notificatie binnenkomt, wordt die automatisch op uw handrug geprojecteerd. Normaliter verdwijnt de projectie na tien seconden weer, al kan u de Ritot ook continu dingen laten projecteren. De armband heeft ook een trilmotortje dat u op notificaties wijst indien u de projecties niet gezien zou hebben.

In stand-by zou de Ritot een maand lang meegaan. Wordt er continu informatie geprojecteerd, dan zingt het gadget het zo'n 150 uren uit.

De Ritot heeft een 'casual' model in ruim twintig kleuren, alsook een sportversie. Een exemplaar van de armband kost op IndieGogo 120 dollar, ofwel 89 euro.

Lees meer over:

Onze partners