Dimension Data scoort grootste contract ooit bij Europese Commissie

17/02/16 om 09:34 - Bijgewerkt om 09:34

Bron: Datanews

Dimension Data gaat aan de haal met het Europese ict-contract OASIS II. Met een waarde van 105 miljoen euro is het meteen het grootste dienstencontract dat DiData BeLux ooit tekende met de Europese Commissie.

Dimension Data scoort grootste contract ooit bij Europese Commissie

© iStock

OASIS II is een van de belangrijkste raamcontracten van de Europese Commissie en draait rond het uitbesteden van diensten rond computing, virtualisatie, opslag, back-up, infrastructuur, datacenters én het hele project management er van. De BeLux-afdeling van Dimension Data werd zopas het contract gegund. Het bedrijf haalde het daar bij van vijf andere kandidaten.

Dimension Data schuift een innovatieve oplossing naar voor om de Europese ict-infrastructuur en datacenters te beheren. De it-dienstenleverancier bleek na evaluatie door Europa de enige kandidaat die volledig zelf alle nodige expertise en capaciteit kan aanleveren om te voorzien in alle gevraagde diensten. Pierre Dumont, managing director van Dimension Data, verduidelijkt dat er ruim een jaar gewerkt is aan dit contract. "We gaan nu eerst die it-diensten optimaliseren en de betrouwbaarheid opkrikken zodat de klant zijn totale 'cost of ownership' kan verkleinen", aldus Dumont.

Met het contract is een waarde gemoeid van maar liefst 105 miljoen euro, verspreid over zeven jaar. De Europese Commissie verantwoordt die lange duurtijd door de hoge complexiteit van de diensten, en de belangrijke phase-in en phase-out periode. Het vorige contract (OASIS) werd in 2009 immers nog gegund aan een consortium rond Tata Consultancy Services. Toen bedroeg de waarde van het contract 71,6 miljoen euro. Pas werd ook nog het Europese EIPSOS-contract toegekend aan Fujitsu, en ook daar is Dimension Data een van de betrokken partners.

Onze partners