Dit is de originele Apple Watch uit 1995 (die duurder verkocht wordt dan de nieuwe)

10/03/15 om 12:07 - Bijgewerkt om 12:06

Bron: Datanews

De gloednieuwe Apple Watch is niet de eerste in zijn soort. In 1995 bood Apple al eens een eigen polshorloge aan. Dat vintage gadget wordt nu via internet verkocht voor prijzen die hoger liggen dan die van de nieuwste smartwatch.

Dit is de originele Apple Watch uit 1995 (die duurder verkocht wordt dan de nieuwe)

© Original Watch Store

Deze 'originele Apple Watch' werd in 1995 niet als een op zichzelf staand gadget verkocht, maar was naast de Conflict Catcher 3-software één van de twee producten die gratis aangeboden werden aan gebruikers die hun Mac een upgrade gaven naar het besturingssysteem System 7.5.

Duurder dan de nieuwste Apple Watch

Sinds eind vorig jaar - niet toevallig rond de tijd dat de nieuwe Apple Watch aangekondigd werd - wordt het collector's item via de 'Original Watch Store' verpatst. De huidige prijzen gaan van 999 dollar tot 2.999 dollar - duurder dan de nieuwste Apple Watches, dus.

Dit is de originele Apple Watch uit 1995 (die duurder verkocht wordt dan de nieuwe)

Drie varianten: 'perfect', 'bijna perfect' en 'imperfect'

Er zijn drie varianten beschikbaar: een horloge in 'perfecte', 'bijna perfecte' en 'imperfecte' staat. De vintage uurwerkjes van Apple zijn gelimiteerd in aantal (maar zijn op het moment van schrijven wel nog alle drie in stock).

De Original Watch Store werd - zo meldt BuzzFeed - opgetuigd door een gewezen iPhone-blogger, Michael DeLisi. Hij kocht de horloges over van een Apple-retailer die twintig jaar lang meer dan 200 exemplaren in zijn bezit heeft gehad.

Lees meer over:

Onze partners