Dit zijn de populairste Belgische Twitter-hashtags

07/12/15 om 10:40 - Bijgewerkt om 10:42

Bron: Datanews

Twitter maakt elk jaar de meest besproken onderwerpen bekend. De aanslagen in Parijs domineerden het gespreksonderwerp. Al was er ook ruimte om iets te tweeten over K3.

Dit zijn de populairste Belgische Twitter-hashtags

Twitter jaaroverzicht 2015 © Twitter

De populairste hashtag in België in 2015 was #KCA wat staat voor de Kids Choice Awards van Nickelodeon. Die wordt gevolgd door #MTVHottest en #football.

Op de vierde plaats staat #k3zoektk3, de hashtag van de populaire gelijknamige tv-show gevolgd door #CharlieHebdo en #JeSuisCharlie. #Brussels, #EU en #greece vervolledigen de top tien.

#BrusselsLockDown

Internationaal is de lijst vrij voorspelbaar met #jobs bovenaan, gevolgd door #Quran, #isis, #PrayForParis, #LoveWins, #charlieHebdo, #JeSuisCharlie, #BlackLivesMatter, de Chinese tekens voor aardbeving, en #SandraBland, de zwarte vrouw die na een vreemde arrestatie om het leven kwam in een Amerikaanse gevangenis

De lijst met social media hashtags volgt een gelijkaardige trend met #JeSuisCharlie en #PrayForParis bovenaan. Ook hier duikt ons land nog eens op met #BrusselsLockDown. De tag die velen gebruikten om te reageren op het terreurniveau en de klopjacht op terroristen. Of zoals de meesten het gebruikten: als excuus om katten te delen op het internet.

Lees meer over:

Onze partners