Dit zijn de starters van ING Fintech Village

ING Fintech Village © ING

Na een oproep in september en een selectie in januari stelt ING de startups voor die het de komende maanden gaat begeleiden.

De zeven begonnen in maart aan hun traject waarbij ze op vier maanden tijd een proof of concept kunnen uitwerken dat ze bij de bank kunnen uittesten. Ook staat al vast dat er in september een nieuwe ronde start van bedrijven die dan begin 2017 aan boord komen.

De keuze om eerder te focussen op een proof of concept (POC) dan een minimum viable product (MVP) is bewust. “Vaak hebben starters wel een minimumproduct, maar geen klant. Hier bouw je iets voor een klant (ING, nvdr) en dat kan je misschien uitwerken naar een volwaardig product.

Maar ING benadrukt wel dat de samenwerking los staat van van de starters ontwikkelen. “Het is hun IP, daar willen we zeer duidelijk in zijn”, zegt Rik Vandenberghe, ceo van ING. Al beseft ook de bank dat het loont om je te laten omringen met extern talent: “Je geeft starters een platform waar ze hun product ook kunnen testen, en als er iets matcht met onze strategie dan zitten we natuurlijk op de juiste positie om er op in te spelen.”

Van de zeven starters zijn er drie Belgisch, drie Israëlisch en één Brits. Zij mogen de komende maanden bij ING hun ding doen:

POM

Pom staat voor Peace Of Mind en wil consumenten en kleine bedrijven facturen laten scannen, of digitale facturen verzamelen. Van daaruit kan je ze betalen met Maestro of SIgn2Pay en archiveren. De app herkent meteen de belangrijkste data zoals het bedrag en het rekeningnummer. Maar het businessmodel zit hem in de connecties met grote bedrijven zodat zij hun facturen rechtstreeks via POM beschikbaar maken.

Anglr

Deze app is bedoeld voor ernstige nieuwsjunkies. Anglr aggregeert dagelijks honderd- tot tweehonderdduizend Engelstalige artikels en bundelt die per onderwerp. Dat maakt het makkelijk om door verschillende topics te bladeren, maar ook links tussen bepaalde artikels te ontdekken. Maar de technologie kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld input van een klantendienst te analyseren.

Contract.fit

Contract.fit wil mensen geautomatiseerd helpen overstappen naar een andere gas- en stroomleverancier. Het volstaat om je eindafrekening als PDF te uploaden en je krijgt meteen de ideale leverancier. De site laat ook toe om je snel te laten overstappen.

Delio

Deze van oorsprong Britse starter wil met zijn platform privé-investeringen binnen financiële instellingen koppelen aan grote klanten van die instellingen. De ontwikkeling gebeurt in Cardif, maar er is tegelijk nood om lokaal aanwezig te zijn. “Dit soort markt is zwaar gereguleerd, dus je moet ter plaatse zijn om te kijken hoe we ons concept kunnen vertalen naar de Belgische en Nederlandse markt”, legt medeoprichter David Newman uit.

HopOn

Deze Israëlische starter werkt aan een mobile ticketingplatform voor netwerken van het openbaar vervoer. De bedoeling is om de betaling zo naadloos mogelijk te houden waarbij je als gebruiker enkel je smartphone nodig hebt.

IsItYou

Deze eveneens Israëlische starter wil met gezichtsherkenning je wachtwoord vervangen. Het belooft daarbij een effectief anti-spoofing systeem te hebben zodat de herkenning niet te misleiden valt met foto’s, video’s of 3D-maskers.

PayKey

Ook deze stater komt uit Israël en maakt een ‘secured payment keyboard’ gericht op bankieren en moet banken in verbinding stellen met sociale netwerken zoals Facebook, Messenger, Twitter en WeChat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content