Een mijlpaal voor Apple: 1 miljard iPhones verkocht

28/07/16 om 10:22 - Bijgewerkt om 10:24

Apple heeft sinds de introductie in 2007 een miljard iPhones verkocht. Dat maakte CEO Tim Cook bekend tijdens een personeelsbijeenkomst op het hoofdkantoor in Cupertino.

Een mijlpaal voor Apple: 1 miljard iPhones verkocht

Steve Jobs bij de introductie van de iPhone in 2007. © Reuters

'iPhone is een van de belangrijkste wereld veranderende en succesvolste producten in de geschiedenis geworden', zei de topman. 'Vorige week zijn we voorbij een enorme mijlpaal gegaan toen we de miljardste iPhone verkochten. We wilden nooit de meeste toestellen maken, maar altijd het beste product dat het verschil maakt.'

Uit de kwartaalcijfers van Apple waar we gisteren over schreven werd wel duidelijk date er steeds minder iPhones verkocht worden. De verkoop van iPhones zakte in de afgelopen drie maanden van 48 miljoen een jaar eerder naar 40 miljoen. Door het gebrek aan innovatie is er voor de consument minder nood aan een nieuw toestel op de verzadigde smartphonemarkt. Ondanks de wereldwijd teruglopende cijfers blijk Apple een van de koplopers als het om fysieke aantallen gaat - op het gebied van omzet staat het bedrijf met kop en schouders boven zijn concurrenten.

(WK)

Lees meer over:

Onze partners