Eén op drie pc’s op Windows 7

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Microsofts Windows 7 haalt nu een marktaandeel van 34,6 procent.

Dat meldt Computerworld op basis van cijfers van webanalist Net Applications. Het aandeel van Windows 7 groeide met 2,2 procent in oktober, terwijl XP een stevige 4,4 procent marktaandeel kwijtspeelde en nu afklokt op iets meer dan 48 procent. Windows Vista heeft 8,85 procent van de markt. Vista heeft nooit 20 procent van de markt weten te bemachtigen. Het hoogtepunt lag op 19 procent, zo’n twee jaar geleden.

Microsoft stopt de ondersteuning voor Windows XP in 2014. Wie dan nog niet gemigreerd is naar een ander besturingssysteem of een andere versie, heeft geen garantie meer op een veilig systeem.

In totaal staat Windows nu voor bijna 92 procent van de markt voor pc-besturingssystemen. Mac heeft een kleine 7 procent. Linux neemt het laatste kruimeltje voor z’n rekening. Op de immer groeiende mobiele markt ziet het plaatje er helemaal anders uit. Apple’s iOS heeft daar 61,5 procent van de markt, op een afstand gevolgd door Android (bijna 19 procent). Windows Phone bengelt momenteel nog onderaan met nauwelijks 0,23 procent van de markt. Al zal de samenwerking met Nokia daar mogelijk op termijn wat verandering in brengen…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content