Eén op vijf smartphones is iPhone

21/02/13 om 10:13 - Bijgewerkt om 10:13

Bron: Datanews

Zowel de iPhone 5 als de iPhone 4S werd eind 2012 meer verdeeld dan de Samsung Galaxy S III, aldus onderzoeksbureau Strategy Analytics.

Eén op vijf smartphones is iPhone

Van de iPhone 5 zijn in het vierde kwartaal van vorig jaar wereldwijd 27,4 miljoen stuks verscheept (niet verkocht), ofte: 12,6 procent van het totale aantal smartphones dat in die periode verzonden werd. Verder zijn er 17,4 miljoen exemplaren verscheept van de iPhone 4S, goed voor 8 procent van alle smartphones. Eén op vijf verscheepte toestellen was eind 2012 dus een iPhone.

Van de Samsung Galaxy S III gingen 15,4 miljoen exemplaren de deur uit, ofwel 7,1 procent. Een kwartaal eerder was de Galaxy SIII nog populairder dan de iPhone.

Nogmaals: het gaat hier niet om verkochte toestellen. Bovendien kwam de iPhone 5 op het einde van het derde kwartaal uit, terwijl de Galaxy S III sinds mei 2012 uit is en Samsung-fanaten wellicht al stilaan zitten wachten op de volgende generatie van het toestel.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info