Eerste kindvriendelijke zoekmachine gelanceerd

© iStock

Vlaamse kinderen kunnen vanaf woensdag terecht op jouwzoekmachine.be, de eerste zoekmachine in België die resultaten geeft op leesniveau. De zoekmachine werd zes maanden geleden ook al in Nederland gelanceerd, waar ze ondertussen al op 80 procent van de lagere scholen standaard aangeboden wordt.

“Kinderen en jongeren zoeken heel wat informatie online, maar door het enorme aanbod aan websites is het moeilijk om geschikte informatie te vinden. Zoekmachines zoals Google geven veel advertenties als zoekresultaat en bronnen zijn vaak irrelevant of ongeschikt”, luidt het.

Daarom riep de Nederlandse start-up WizeNoze jouwzoekmachine.be in het leven. De zoekmachine levert resultaten aan op het leesniveau van kinderen van 6 tot 18 jaar en biedt toegang tot honderdduizenden Nederlandse en Belgische pagina’s die geschikt verklaard werden door onderwijskundigen. In België werkt WizeNoze daarvoor via het Trusty-label samen met Ambrassade, de organisatie die de Vlaamse Jeugdraad ondersteunt en die gesubsidieerd wordt vanuit de Vlaamse overheid.

Jouwzoekmachine.be is advertentievrij en gratis te gebruiken. Bedrijven die hun content aan een geschikt leesniveau voor kinderen willen aanpassen, kunnen daarvoor bij WizeNose terecht. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content