Eerste pakje verstuurd via bpost-deelplatform bringr

© belga

Postbedrijf bpost heeft maandag officieel bringr gelanceerd, een nieuw deelplatform waarmee iedereen tegen vergoeding pakjes kan vervoeren en afleveren. “Ondertussen heeft er ook al een eerste transactie plaatsgevonden”, zegt de woordvoerster van bpost.

De lancering van het deelplatform bringr was het voorbije weekend aangekondigd in enkele kranten. Maandag werd de dienst officieel gelanceerd, voorlopig enkel in de regio Antwerpen. De bringr-app koppelt mensen die goederen willen versturen aan anderen die bereid zijn die op te halen en af te leveren. Daar staat een vergoeding tegenover. De exacte prijs hangt af van onder meer het gewicht van het pakje en de afstand waarover het vervoerd moet worden.

“De prijszetting is zodanig dat de dienst aan aanvulling is op het bestaande aanbod”, zegt bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck. “Het is duurder dan een pakje versturen via het postkantoor, maar goedkoper dan een beroep doen op een expressdienst.” Een microgolfoven via bringr laten vervoeren van het centrum van Antwerpen naar het centrum van Mechelen bijvoorbeeld, zou tussen de 12,5 en 16,5 euro kosten.

Het deelplatform zit momenteel in een testfase. Je kan voorlopig alleen pakjes versturen vanuit de regio Antwerpen. De bestemming blijft niet beperkt tot het Antwerpse. Binnen een aantal maanden zal bpost het proefproject evalueren, waarna het eventueel wordt uitgebreid. De vakbonden bij bpost reageerden de voorbije dagen eerder afwijzend op bringr. “Dit is Uber binnenbrengen in een overheidsbedrijf“, klonk het bijvoorbeeld bij VSOA-Post. Dinsdagochtend krijgen de bonden meer uitleg van bpost-topman Koen Van Gerven. # [Belga]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content