Enorme datadiefstal bij grootste e-mail-marketeer ter wereld

04/04/11 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:42

Bron: Datanews

Namen en e-mailadressen van mogelijk honderdduizenden mensen zijn gelekt na een hack bij Epsilon. Dat Amerikaanse bedrijf is de grootste e-mailmarketeer ter wereld, met 40 miljard e-mails per jaar en 2500 klanten. Het zou, aldus persagentschap Reuters, om één van de grootste datadiefstallen ooit gaan. Epsilon zelf wil niet zeggen over hoeveel gestolen e-mailadressen of getroffen het gaat. Vrijdagavond maakte Epsilon de inbraak bekend. De lijst van grote bedrijven wiens klantennamen en -e-mailadressen in handen vielen van de cybercriminelen is lang en groeit nog steeds, met onder meer Citigroup, Tivo, US Bank, JPMorgan Chase & Co, Walgreens, McKinsey, ...

Enorme datadiefstal bij grootste e-mail-marketeer ter wereld

Namen en e-mailadressen van mogelijk honderdduizenden mensen zijn gelekt na een hack bij Epsilon. Dat Amerikaanse bedrijf is de grootste e-mailmarketeer ter wereld, met 40 miljard e-mails per jaar en 2500 klanten. Het zou, aldus persagentschap Reuters, om één van de grootste datadiefstallen ooit gaan. Epsilon zelf wil niet zeggen over hoeveel gestolen e-mailadressen of getroffen het gaat.

Vrijdagavond maakte Epsilon de inbraak bekend. De lijst van grote bedrijven wiens klantennamen en -e-mailadressen in handen vielen van de cybercriminelen is lang en groeit nog steeds, met onder meer Citigroup, Tivo, US Bank, JPMorgan Chase & Co, Walgreens, McKinsey, ... Het gaat niet om creditcard- of andere financiële gegevens, maar met de gestolen data kunnen de dieven wel een zeer gerichte en massale spam- of phishingaanval uitvoeren om alsnog extra persoonlijke informatie te achterhalen.

Tal van getroffen bedrijven hebben hun klanten al gewaarschuwd niet op links in mails van onbekende afzenders te klikken.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info