EU investeert 55 miljoen euro in veiliger internet voor kinderen

De Europese Unie steekt tot 2013 55 miljoen euro in maatregelen die een veiliger internet voor kinderen moeten creëren.

De Europese Unie steekt tot 2013 55 miljoen euro in maatregelen die een veiliger internet voor kinderen moeten creëren.

Dat staat in een actieplan dat de commissie Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken van het Europese Parlement goedkeurde. Met het actieplan wil de EU onder meer illegale websites en schadelijk surfgedrag bij kinderen aanpakken. Daarbij gaat er speciale aandacht naar seksueel misbruik, kinderlokkerij en pesten. Daarnaast worden er acties op touw gezet om de publieke opinie bewust te maken van de potentiële gevaren van internetgebruik.

“Kinderen worden op steeds jongere leeftijd actieve internetgebruikers, terwijl het aantal pornografische, racistische en andere schadelijke webstekken, onder andere rond haatmuziek, zelfverwonding en zelfmoord, exponentieel toeneemt. Kinderen kunnen vaak bekwaam omgaan met online technologieën, in sommige gevallen missen ze echter de rijpheid om situaties goed te kunnen overzien”, stelt Europarlementslid Frieda Brepoels (N-VA).

De Europese Unie beschikt reeds over een netwerk van meldpunten waar burgers illegale inhoud kunnen melden en een Europese Dag voor een Veiliger Internet.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content