Eurocommissaris wil 700 miljard euro investeren in 5G en glasvezel

05/09/16 om 09:22 - Bijgewerkt om 09:46

Bron: Datanews

Europa moet minimaal 700 miljard euro investeren in de ontwikkeling van digitale infrastructuur. Dit is noodzakelijk om niet achter te raken op de Verenigde Staten en China. Dit stelt Eurocommissaris Günther Oettinger.

Eurocommissaris wil 700 miljard euro investeren in 5G en glasvezel

Günther Oettinger © Belga Image

Oettinger stelt dat meer geld gestoken moet worden in de ontwikkeling van een Europees glasvezelnetwerk en de ontwikkeling van 5G-netwerken. Indien dit niet gebeurt 'zullen we verliezen, aangezien belangrijke technologische toepassingen in onze industrie dan niet mogelijk zijn'. Ook wijst Oettinger erop dat Amazon en Google profiteren van een VS-brede datastandaard. Dit stelt hen volgens de Eurocommissaris in staat via dataverzameling een bredere kennis op te bouwen van hun klanten dan Europese bedrijven kunnen doen.

Oettinger hoopt dat Europa binnen twee jaar met een uniforme standaard kan komen op dit gebied en databescherming weet te balanceren met het recht om data te gebruiken. "Standaard voor bijvoorbeeld het verbinden van voertuigen moeten in Europa gelijk zijn. Zij zouden sterk genoeg moeten zijn om onderdeel uit te maken van de globale normen en standaarden", aldus Oettinger. De Eurocommissaris moedigt Europese universiteitein aan internationale IT-pioneers aan te trekken.

In samenwerking met Dutch IT-channel.

Onze partners