Extensies voor Windows 10-browser Edge in aantocht

04/02/16 om 10:03 - Bijgewerkt om 10:02

Deelnemers aan Microsofts Windows 10 Insider-programma kunnen binnenkort gaan experimenteren met extensies in de browser. Programmadirecteur Jason Weber maakte dat bekend op het Windows Edge Dev Blog.

Extensies voor Windows 10-browser Edge in aantocht

Microsoft Edge © /

Een datum koppelde hij er nog niet aan. 'Binnenkort eerste voorbeelden', specifieker werd Weber niet. Duidelijk is wel dat de eerste extensies door Microsoft zelf geschreven zijn. Meer informatie over het ontwikkelen en publiceren van extensies volgt op een latere datum, zei Weber namelijk.

De reden daarvoor is, dat Microsoft niet opnieuw in de situatie verzeild wil raken die in browserland tot voor kort de regel was: een methode van het distribueren van add-ons en plug-ins buiten de controle van de browserleverancier om, en zonder adequaat update- en patchmechanisme. Dat maakte browsers via de extensies kwetsbaar en onbetrouwbaar, te meer omdat gebruikers van de browser vaak niet door hadden dat hun extensies geüpdate moesten worden.

Iedere uitbreiding op een browser is potentieel doelwit voor kwaadaardige software, realiseert Microsoft zich. Om die reden zal Microsoft extensies voor Edge - nadat ze geïnspecteerd zijn - alleen leveren via de Windows Store, zodat Microsoft ook grip houdt op het actualiseren ervan.

Bron: Automatiseringgids

Lees meer over:

Onze partners