Facebook annuleerde eigen smartphone door gebrek aan geld

© Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Facebook was in 2010 bezig met de ontwikkeling van een eigen smartphone. Daarvoor had het zelfs al deals met processormaker Intel en provider AT&T. Dat zegt de topman die het project destijds leidde in een interview met Recode. De telefoon kwam er niet door geldgebrek.

‘Het had echt een iPhone-moment moeten worden’, zegt Chamath Palihapitiya, die toen hoog in de boom stond van Facebook. Het bedrijf zou zelf de hard- en software maken van de telefoon, net als Apple doet bij zijn iPhones. De telefoon werd ontworpen door Yves Béhar, die nu creatief directeur is bij Jawbone.

Facebook dacht toen een eigen smartphone nodig te hebben omdat het mobiel nog weinig te betekenen had. Vooral op de desktop waren gebruikers actief en toen wisten ze al dat mobiel de toekomst zou zijn. Om voet tussen de deur te kunnen zetten werd er daarom aan de telefoon gewerkt.

Omdat Facebook toen nog niet naar de beurs getrokken was, was er niet genoeg geld om in de telefoon te investeren – daarvoor zou 1 miljard dollar nodig zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content