Facebook gaat gezichten in foto’s op je telefoon scannen

© Facebook
Wim Kopinga Freelance journalist

Facebook komt met de functie “Photo Magic”, waarmee het de gezichten van je vrienden kan herkennen. Als de functie een vriend herkent in je fotobibliotheek krijg je een pushbericht om de foto via Messenger naar die persoon te sturen.

Afgelopen maand werden er 9,5 miljard foto’s gedeeld via Messenger. Facebook weet dus al dat de applicatie hier veel voor gebruikt wordt. Om dit verder uit te buiten gaat het sociale netwerk de functie nu verder automatiseren. Hier gebruikt het sociale netwerk gezichtsherkenning voor, om je foto’s te scannen.

De functie werkt met dezelfde software waarmee je vrienden kunt taggen in foto’s. Facebook stuurt je een pushbericht als een vriend herkent wordt, zodat je met een klik de foto door kunt sturen.

Photo Magic zit op dit moment in de testfase. Vanaf vandaag kunnen alleen Australische Facebook-gebruikers met Android-toestellen de nieuwe functie uitproberen, voor iOS volgt het snel. Wanneer de rest van de wereld de functie kan gebruiken, is nog niet bekend.

Privacy

Niet iedereen zal blij zijn met de functie, aangezien het de privacy behoorlijk aantast. Maar daarom is de functie (vooralsnog) optioneel. Hij kan ook op ieder moment aan- en uitgezet worden. De nieuwe functie komt er een dag nadat Facebook moet stoppen met het volgen en registreren van internetgebruik Belgische surfers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content