Facebook laat Belgen videobellen met Messenger

28/04/15 om 11:43 - Bijgewerkt om 11:43

Facebook bouwt zijn chatdienst Messenger in achttien landen waaronder België uit met een functie voor videogesprekken. Messenger wordt zo een concurrent voor onder meer Skype en Facetime.

Facebook laat Belgen videobellen met Messenger

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook © REUTERS

Na een functie voor telefoongesprekken via internet heeft Facebook zijn Messenger-toepassing voor iOS en Android nu ook uitgerust met een feature om te videobellen. Dat maakte de sociale netwerksite maandagavond bekend.

Van iOS naar Android (en omgekeerd)

Om vanuit een chatconversatie een videogesprek te starten, dien je rechtsboven op het video-icoontje te klikken. Er kan probleemloos vanaf een iOS-apparaat naar een Android-toestel gebeld worden, en omgekeerd.

Facebook laat Belgen videobellen met Messenger

De videobelfunctie in Messenger wordt in eerste instantie gelanceerd in België, Canada, Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Laos, Letland, Mexico, Nigeria, Noorwegen, Oman, Polen, Portugal, Uruguay, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In de komende maanden zullen nog andere landen volgen.

Concurrentie voor Skype en Facetime

Met de functie voor videogesprekken wordt Messenger een volwaardige concurrent voor Skype van Microsoft en Facetime van Apple.

Eerder kregen gebruikers ook al de mogelijkheid om via Messenger geld over te maken aan vrienden, en werd het Messenger Platform gelanceerd. Binnenkort komt daar ook nog Business on Messenger bij voor zakelijke gebruikers.

Messenger heeft wereldwijd ruim 600 miljoen gebruikers.

Meer informatie vind je op www.messenger.com.

Lees meer over:

Onze partners