Facebook lanceert nieuwe tool om je ex te vergeten

20/11/15 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:42

Facebook test enkele nieuwe functies uit die het makkelijker moeten maken om een relatiebreuk te vergeten. Voortaan kan iemand die zijn status verandert in 'single' zelf bepalen wat hij laat zien aan een voormalige partner.

Facebook lanceert nieuwe tool om je ex te vergeten

De nieuwe tool © Screenshot The Guardian

Hoewel het misschien makkelijk is om je ex te negeren in 'real life', is dat niet zo vanzelfsprekend op sociale media. Twitteraars en Facebookgebruikers worden nog steeds dagelijks geconfronteerd met een al dan niet afgesloten hoofdstuk in hun leven door onder meer foto's, statusupdates en Candy Crushverzoeken, waarbij je ex automatisch zijn of haar volledige vriendenlijst aanklikt.

Er zijn natuurlijke enkele - drastische - beslissingen die je kunt nemen. Zo is het altijd mogelijk om iemand te blokkeren of te verwijderen als vriend. Maar voor anderen is het dan weer heel verleidelijk om een ex-vriend of vriendin online te blijven volgen, zelfs na een relatiebreuk. Zo blijf je immers op de hoogte van wat die persoon nu allemaal doet. Maar dat leidt soms tot beschuldigingen van stalking.

Testfase

Om zulke situaties te vermijden, installeert Facebook de nieuwe 'Break up tool' die het makkelijker moet maken om je ex te vergeten. Voortaan kan iemand die zijn status verandert in 'single' zelf bepalen wat hij laat zien aan zijn voormalige partner en omgekeerd.

De tool zit voorlopig nog in zijn testfase en is enkel beschikbaar in Amerika. Indien het een groot succes wordt, is Facebook van plan om het ook in de rest van de wereld te lanceren. (MVM)

Facebookgebruikers zullen uit de volgende functies kunnen kiezen:

- Geef aan op welke plaatsen je nog berichten en updates van je ex wil zien en ook hoeveel.

-Limiteer het aantal foto's, videos en statusupdates die je voormalige partner kan zien op jouw profiel. Dat kan nu ook al, maar de nieuwe 'Break up tool' zal het wel makkelijker maken.

-Bepaal zelf welke personen nog oudere posts kunnen lezen die gaan over je ex. Daarnaast kan je jezelf ook 'untaggen' in posts die je voormalige partner heeft geplaatst. Die persoon zal niet op de hoogte worden gebracht van deze wijzigingen.

Lees meer over:

Onze partners